Voor Verzekeraars

Als verzekeringsmaatschappij bent u er, net als de werkgever, bij gebaat als er zo min mogelijk een beroep wordt gedaan op de afgesloten verzuimverzekering. Als een werknemer begeleid moet worden naar een nieuwe baan bij een ander bedrijf – het zogeheten tweedespoortraject – kan Rentree in opdracht van de verzekeringsmaatschappij werkgever en werknemer daarin bijstaan.

Rentree voert inmiddels al voor Keerpunt en Arbo Vitale in de regio Noord-Holland Noord deze Poortwachtertrajecten uit. Daarbij werken onze consulenten resultaatgericht en geheel conform de eisen van de Wet Poortwachter en het UWV. Dit voorkomt verrassingen voor verzekeraar en werkgever aan het einde van het traject.

Hoe werken wij?

Bij Rentree leveren we altijd maatwerk: elke situatie, elk individu is immers weer anders. Standaard doen wij wel een intake en nemen we een assessment af (Icares en Toolkit Onderwijs en Arbeidsmarkt) om de specifieke positie van de werknemer op de arbeidsmarkt vast te stellen. Wij kijken daarbij naar zaken als motivatie, competenties, inzetbaarheid, kansen, mogelijke beperkingen en naar middelen die we kunnen inzetten om de klant te begeleiden naar een dienstverband of detachering bij een andere werkgever.

Naast de individuele, wekelijkse begeleiding van de klant door een vaste consulent van Rentree organiseren we ook netwerkgesprekken bij bedrijven en plaatsen we de klant zo snel mogelijk op een werkervaringsplek.
Verder bieden we de klant sollicitatietraining en volgen we de voortgang van zijn sollicitatieactiviteiten. Is een klant eenmaal ergens geplaatst, dan kan Rentree, als dat nodig is, nazorg verlenen om de voortgang op de nieuwe werkplek te volgen.

Rentree slaagde erin om 82% van de klanten succesvol te plaatsen in een nieuwe werkomgeving.

05 okt 17

MVP uitreiking Horizon College

Dinsdag 3 oktober heeft Rentree de oorkonde Maatschappelijk Verantwoord Personeelsbeleid overhandigd aan Paulien Knol, docent sector Gezondheidszorg, van het Horizon College in Alkmaar. Het Horizon College is een regionaal opleidingscentrum voor…

Lees meer
26 jul 17

Rentree werkt al 25 jaar!

Rentree levert al 25 jaar diensten ten behoeve van re-integratie en outplacement van Noord-Hollandse werkzoekenden, al dan niet met afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer door op onderstaande link te…

Lees meer
15 jun 17

Oorkonde MVP voor Gisa Installatie Techniek

Afgelopen week  is de oorkonde Maatschappelijk Verantwoord Personeelsbeleid overhandigd aan Bert de Boer, directeur van Gisa Installatietechniek in Zwaag. Gisa installatietechniek heeft bijna 20 jaar ervaring op allerlei installatietechnische gebieden.…

Lees meer