Oorkonde MVP voor Eye For Bricks

IMG_5476

Eye For Bricks

In juli 2016 is de oorkonde Maatschappelijk Verantwoord Personeelsbeleid door Rentree overhandigd aan Bas Kornalijnslijper, eigenaar van Eye For Bricks in Hoorn. Hij heeft sinds 2015 diverse cliënten van Rentree in het kader van sociale activering een werkervaringsplek geboden.

Bas vertelt een bijzonder verhaal:

’’Na 20 jaar in de elektrotechniek te hebben gewerkt, zijn mijn ogen heel snel achteruit gegaan. Operaties mochten niet baten. Dan word je afgekeurd en krijg je een IVA. Om weer zelfredzaam te worden ben ik in Apeldoorn bij Visio gaan revalideren, 1 jaar intern. Dit in combinatie met een training om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit heb ik een half jaar gedaan en werd uiteindelijk wegbezuinigd, reden dat er altijd een leidinggevende aanwezig moest zijn.

Na een half jaar thuis gezeten te hebben, wilde ik toch wel weer wat te doen hebben en op een zondagavond met een vriend zitten ’sparren’. Het idee is dat ik met een relatief klein product een grote markt kan voorzien, met name gericht op verzamelaars. Ik vergelijk het met een autosloperij in het klein. Lego, maar dan in losse onderdelen en wereldwijd verzenden. Maandagochtend liep ik over het nabij gelegen industrieterrein op zoek naar een bedrijfsruimte. Deze was snel gevonden en na twee weken heb ik daar mijn intrek in genomen. Gestart met een kleine voorraad, geen verstand hebben van Lego, ben ik alleen begonnen. Ook het UWV wilde dit project niet steunen: volgens hun geen bestaansrecht.

Nu 4 jaar verder, het nodige personeel, nieuwe grotere locatie, inleners en stagiaires, zitten we bijna op 1.000.000 onderdelen op voorraad. Dit concept, met mijn beperking is uniek’’.

Rentree werkt al sinds 2015 samen met Eye For Bricks. Eye For Bricks is een bedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans hebben om weer aan het reguliere arbeidsproces te kunnen deelnemen. Vanuit Rentree Re-integratie hebben wij een dame begeleid met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Deze dame is hier gestart op werkervaringsbasis. Inmiddels heeft zij een dienstverband aangeboden gekregen bij Eye For Bricks. Rentree kan concluderen dat zij dankzij Eye For Bricks enorme stappen heeft gezet en dat zij nu een volwaardige werkneemster is. Sindsdien is de samenwerking tussen Rentree en Eye For Bricks geïntensiveerd en zijn er meerdere personen geplaatst vanuit verschillende trajecten.

Als blijk van waardering overhandigt Rentree aan Eye For Bricks met trots de oorkonde Maatschappelijk Verantwoord Personeelsbeleid.

Voor meer informatie:

http://www.eyeforbricks.nl/